Laden...

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van Zorg van de Zaak Netwerk wordt samengesteld door de volgende leden:

Mr. T. A.M. (Tessa)  van den Ende
per 16 maart 2020 voorzitter van de Commissie Kwaliteit en Veiligheid

Tessa van den Ende (1973) is voorzitter van de sectie Zorg bij Nysingh advocaten-notarissen. Sinds 2009 is zij als advocaat en later partner verbonden aan dit kantoor en adviseert zij zorgaanbieders, bestuurders en toezichthouders over hun strategische en tactische uitdagingen. Zij is lid van de Raad van Toezicht van Basalt en voorzitter van de Raad van Toezicht van het BovenIJ ziekenhuis. Een compleet overzicht van haar activiteiten is te vinden op de website van Nysingh.

Drs. ir. W. (Wessel)  Berkman
per 1 april 2020 Lid Raad van Commissarissen en lid van de Commissie Kwaliteit en Veiligheid

Wessel Berkman (1967) is oprichter van ‘De Commerciële Revolutie’ die organisaties transformeert naar het worden van de meest onderscheidende organisatie in de sector. Hij is sinds 2016 oprichter van The Social Selling Company en partner in B2C commercieel optimalisatie bedrijf MercuryXite en Iris Arke, de social influencer als de nieuwe retailer. Verder is hij de oprichter van leiderschapsnetwerken Nintes en Nedbricks en The Millennials. In 1999 richtte hij The Brown Paper Company op, dat later door MT werd gekozen als beste adviesbedrijf in zijn sector.

Drs. Y. (Yousri)  Mandour
per 1 juli 2020 Lid Raad van Commissarissen en lid van de Remuneratieadviescommissie

Yousri Mandour (1974) is partner en senior consultant bij het adviesbureau ICSB Marketing en Strategie. Sinds 1999 is Mandour verbonden aan dit bureau en adviseert hij organisaties in zowel de profit als non-profit sector. Mandour was van 2007 tot 2015 voorzitter van de Raad van Commissarissen van Forta Group. Naast zijn adviserende rol, geeft hij lezingen, opleidingen en publiceert hij met enige regelmaat. Met ‘Zo vernieuw je je businessmodel’ behaalde hij de shortlist van Managementboek van het jaar.

Mevrouw Mr. M.E.J. (Monique) Klompé MGM
voorzitter Remuneratieadviescommissie en vanaf 1 september 2019 tevens voorzitter a.i. van de Commissie Kwaliteit en Veiligheid
Daarnaast is zij voorzitter van de Raad van Commissarissen/Toezicht van Ready for Change, Skils, In de Bres, Co-eur en lid van de Raad van Commissarissen van Rodersana;

Monique Klompé (1961) heeft sinds 2006 haar eigen consultancybureau in veranderprocessen op het gebied van zorg, sociale zekerheid en HRM. Ze is voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen. Daarnaast is zij lid van de Raad van Commissarissen van Centramed.

Mevrouw Drs. B.F. (Brechta) Kuijpers
voorzitter van de Auditcommissie vanaf 1 april 2019 en sinds augustus 2019 voorzitter Raad van Toezicht Novadic-Kentron

Brechta Kuijpers (1964) was van 2008 tot 1 augustus 2019 directeur bij Synergia Capital Partners, waar ze in 2000 startte als senior investmentmanager. Hier was zij onder meer verantwoordelijk voor het vormgeven van de strategie, het verkrijgen van investeerders en participaties en het toezicht op participaties. Daarvoor werkte zij bij ABN AMRO Bank. Ze heeft veel kennis van fusies, overnames en aandeelhouderschap.

Drs. E.H.Th.M. (Ed) Nijpels
voorzitter en lid van de Remuneratieadviescommissie

Ed Nijpels (1950) is voorzitter van het Klimaatberaad en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Tevens is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting AAP. Tussen 1977 en 1990 was hij lid van de Tweede Kamer, fractievoorzitter van de Tweede Kamer, minister en politiek leider van de VVD. Nadien bleef hij bestuurlijk actief onder meer als burgemeester van Breda en Commissaris van de Koningin in Friesland. Een compleet overzicht van zijn activiteiten is te vinden op de website van de SER.

Prof. Dr. E.J.J. (Hans) Schenk MBA
lid van de Auditcommissie

Hans Schenk (1949) is aan de Universiteit Utrecht verbonden als emeritus hoogleraar economie en bedrijfseconomie en medeoprichter van het Sustainable Finance Lab. Daarnaast is hij kroonlid van de SER. Verder is hij commissaris bij RFS Holding (Wehkamp) en Transdev Holding (Connexxion/Witte Kruis) en hier afwisselend lid van de audit- en de remuneratiecommissie.