Zwangerschap & werk Zwangerschap & werk

Wij bieden de juiste zorg op het juiste moment
Zwanger en werk

Een zwangerschap is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven. Het kan puur geluk en plezier brengen, maar ook fysiek ongemak of onzekerheid. Wij leveren de juiste zorg op het juiste moment: tijdens de zwangerschap, na de bevalling en in de terugkeer naar werk.

Lees meer

Zwangerschap & werk

Zoals gezegd is een zwangerschap één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. In de meeste gevallen verloopt het zwanger worden, zwanger zijn en de bevalling precies zoals je had gehoopt en gewenst. Soms loopt het anders en dan is de roze wolk ver te zoeken. Wij adviseren daarom je werkgever over veilige en gezonde werkomstandigheden zodat je kunt blijven werken tijdens en na de zwangerschap én we zijn er voor jou voor alle andere aspecten die van invloed zijn op een zwangerschap en de situatie na de bevalling.

Om jou het beste te helpen

We vinden het belangrijk vrouwen en partners proactief te kunnen behandelen en begeleiden als er sprake is van lichamelijke of psychische klachten. Door de krachten en expertises binnen ons netwerk te bundelen leveren we de juiste zorg op het juiste moment voor (aanstaande) ouders. Alles is erop gericht om jou een zorgeloze zwangerschap en bevalling te bezorgen en een plezierige en soepele terugkeer naar werk.

  • In een preventief consult en bespreken onze bedrijfsartsen hoe je tijdens je zwangerschap het beste je werk kunt aanpassen tot het begin van het verlof. Na de bevalling bieden we de mogelijkheid om met een bedrijfsarts stil te staan bij je terugkeer naar werk.
  • Onze kraamverzorgende heeft, naast het bieden van medische en praktische zorg aan moeder en kind, ook een signalerende functie. Een zwangerschap is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven en daar is een enorme aanpassing voor nodig.
  • Na de bevalling begeleiden en behandelen onze psychologen van Skils waar nodig vrouwen met psychische klachten naar een gezonde werkbalans. Dit doen we in nauwe samenwerking met de werkgever zodat er een gezamenlijke verantwoordlijkheid bestaat.

We zijn er ook voor je werkgever

Organisaties in Nederland hebben de wettelijke verplichting om beleid rondom zwangerschap te hebben. Onze arbeids-en organisatie deskundigen van Experts helpen organisaties bij het opstellen van zwangerschapsbeleid. Ook kunnen zij beoordelen of de werkplek en werkomstandigheden voldoen voor een zwangere vrouw.  Daarnaast geven zij advies over wat er eventueel nodig is.

Maak kennis met onze professionals

Verschillende professionals van ons netwerk bundelen hun krachten om jou de juiste zorg te kunnen bieden op het juiste moment: tijdens de zwangerschap, na de bevalling en in de terugkeer naar werk.

Tips & Tricks

Loop je met vragen over zwangerschap en werk? Dan helpen wij je graag een stapje verder. Met onze professionals hebben we de meest gestelde vragen gebundeld en voorzien van tips & tricks. Bekijk onze Tips & Trick en zie wat je zelf kunt doen en waarin we kunnen ondersteunen.

Ga naar Tips & Tricks

Wij helpen je graag een stapje verder

Met onze professionals hebben we de meest gestelde vragen over zwangerschap en werk gebundeld en voorzien van tips & tricks. Bekijk ze hier en zie wat je zelf kunt doen en waarin we kunnen ondersteunen.

Meer weten over Zwangerschap & werk?

Zorg van de Zaak

T 088 277 8830
M info@zorgvandezaak.nl

Experts

T 030 212 3890
M infoexperts@zorgvandezaak.nl

Naviva

T 088 777 7666
M klantenservice@naviva.nl

Skils

T 088 800 8555
M info@skils.nl