Laden...

Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van Zorg van de Zaak Netwerk wordt samengesteld door de volgende leden:

Mr. T. A.M. (Tessa)  van den Ende
Algemeen voorzitter en voorzitter van de Commissie Kwaliteit en Veiligheid

Tessa van den Ende (1973) is sinds 2009 als advocaat en later partner verbonden aan Nysingh advocaten-notarissen en adviseert zorgaanbieders, bestuurders en toezichthouders over hun strategische en tactische uitdagingen. Ze verzorgt regelmatig lezingen en publicaties en staat sinds 2009 in de top 10 van advocaten gezondheidsrecht van Zorgvisie. Het platform voor vrouwelijke juristen Legal Women in Amsterdam koos haar in 2016 als Legal Woman of the Year. Bekijk hier het profiel van Tessa van den Ende.

Drs. ir. W. (Wessel)  Berkman
per 1 april 2020 Lid Raad van Commissarissen en lid van de Commissie Kwaliteit en Veiligheid

Wessel Berkman (1967) is oprichter van ‘De Commerciële Revolutie’ die organisaties transformeert naar het worden van de meest onderscheidende organisatie in de sector. Hij is sinds oprichter en partner van verschillende bedrijven op het gebied van leiderschap en salesoptimalisatie. In 1999 richtte hij The Brown Paper Company op, dat later door MT werd gekozen als beste adviesbedrijf in zijn sector. Bekijk hier het profiel van Wessel Berkman.

Drs. Y. (Yousri)  Mandour
per 1 juli 2020 Lid Raad van Commissarissen en lid van de Remuneratieadviescommissie

Yousri Mandour (1974) is partner en senior consultant bij het adviesbureau ICSB Marketing en Strategie. Sinds 1999 is Mandour verbonden aan dit bureau en adviseert hij organisaties in zowel de profit als non-profit sector. Naast zijn adviserende rol, geeft hij lezingen, opleidingen en publiceert hij met enige regelmaat. Bekijk hier het profiel van Yousri Mandour.

Mevrouw Drs. B.F. (Brechta) Kuijpers
voorzitter van de Auditcommissie en sinds augustus 2019 voorzitter Raad van Toezicht Novadic-Kentron

Brechta Kuijpers (1964) was van 2008 tot 1 augustus 2019 directeur bij Synergia Capital Partners, waar ze in 2000 startte als senior investmentmanager. Hier was zij onder meer verantwoordelijk voor het vormgeven van de strategie, het verkrijgen van investeerders en participaties en het toezicht op participaties. Daarvoor werkte zij bij ABN AMRO Bank. Ze heeft veel kennis van fusies, overnames en aandeelhouderschap. Bekijk hier het profiel van Brechta Kuijpers.

Drs. E.H.Th.M. (Ed) Nijpels
vicevoorzitter en lid van de Remuneratieadviescommissie

Ed Nijpels (1950) is voorzitter van het Klimaatberaad en kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). Hij bewaakt namens de Sociaal-Economische Raad het Energieakkoord dat in september 2013 door kabinet, sociale partners, maatschappelijke organisaties en de milieubeweging is gesloten. Tussen 1977 en 1990 was hij lid van de Tweede Kamer, fractievoorzitter van de Tweede Kamer, minister en politiek leider van de VVD. Nadien bleef hij bestuurlijk actief onder meer als burgemeester van Breda en Commissaris van de Koningin in Friesland. Een compleet overzicht van zijn activiteiten is te vinden op de website van de SER.

Prof. Dr. E.J.J. (Hans) Schenk MBA
lid van de Auditcommissie

Hans Schenk (1949) is aan de Universiteit Utrecht verbonden als emeritus hoogleraar economie en bedrijfseconomie en medeoprichter van het Sustainable Finance Lab. Daarnaast is hij kroonlid van de SER. Verder is hij commissaris bij RFS Holding (Wehkamp) en Transdev Holding (Connexxion/Witte Kruis) en hier afwisselend lid van de audit- en de remuneratiecommissie. Bekijk hier het profiel van Hans Schenk.

Meer informatie over onze dienstverlening?