Laden...

Fit & vitaal

Medewerkers die zelf de regie nemen om zo fit en vitaal mogelijk te blijven. Zo zorg je ervoor dat medewerkers meer tevreden zijn met hun leven en beter functioneren.

Fit & vitaal
Fit & vitaal

Health checks en vaccinaties

Een fitte medewerker die lekker in zijn vel zit, neemt die energie mee naar het werk. Voor iedereen zijn er weer andere aandachtspunten om zo gezond en vitaal mogelijk te blijven of worden. Hoe? Dat mag een medewerker natuurlijk zelf weten. Wij geven een steuntje in de rug met health checks, keuringen en persoonlijk advies. Ook verzorgen we verschillende vaccinatieprogramma’s. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen.

Fit & vitaal

Leiderschaps ontwikkeling

Een leidinggevende die weet wat er bij goed coachen komt kijken, zorgt voor een enorme verbetering van werkplezier en prestaties. Dikke kans dat gerichte coaching ook een flinke stoot energie teweegbrengt. Het is erg belangrijk dat jij als leidinggevende op een open, onbevangen manier het gesprek aangaat met medewerkers over hoe ze in het werk staan.

Niet iedereen is een geboren leider of coach. Maar je kunt wel een goede coach worden. We hebben tips, maar ook hele opleidingsprogramma’s die helpen het maximale uit bijvoorbeeld coachgesprekken te halen.

Fit & vitaal

Ontwikkelen vitaliteits- en inzetbaarheids beleid

Een omgeving waarin iedereen gezond, vitaal, veilig, betrokken en met passie kan werken, komt niet uit de lucht vallen. Het is stof tot praten, nadenken en eigenlijk altijd ook een kwestie van doen. Een goed geformuleerd vitaliteits- en inzetbaarheidsbeleid helpt hierbij. Of het nu gaat om ergonomie, veiligheid, arbeidshygiëne of arbeids- en organisatiekunde: we helpen de werkomgeving in kaart te brengen en geven advies over hoe je vervolgens aan de slag kunt. Dankzij de stappen die volgen uit het beleid wordt het werk plezieriger en veiliger.

Fit & vitaal

Aan de slag met vitaliteit

Werk je in een vitale organisatie, dan werk je effectiever samen, voel je je meer betrokken en presteer je bovendien beter. Het spreekt voor zich dat het juist vitale medewerkers zijn die zorgen voor een vitale organisatie. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Soms is het een puzzel, maar we helpen je graag verder.

Met een vitaliteitsprogramma werk je actief aan het vergroten van de vitaliteit van je medewerkers, teams en organisatie.  Dit kun je het hele jaar door doen.

We kijken natuurlijk samen naar welk specifiek programma bij jouw bedrijf of organisatie en medewerkers past. Om je een paar voorbeelden te geven: de Week van de Werkstress, Stoptober of de Dag van de Mantelzorg zijn uitgemeten momenten om eens even stil te staan -en ook de schouders eronder te zetten- als het gaat om vitaliteit.

Er zijn verschillende mogelijkheden om mensen te prikkelen en stimuleren aan de slag te gaan met hun gezondheid. Dat kan een praktisch, inspirerend programma of juist een digitaal evenement zijn.

Wil je meer weten over hoe we vitaliteitsprogramma’s voor je kunnen inrichten? Neem dan contact op met jouw sector of regio.