Campagne mantelzorg in de pers

Startsignaal campagne FC Utrecht en Zorg van de Zaak

De persconferentie en aftrap van de campagne vond plaats op Sportpark Zoudenbalch op 28 maart 2019. Hier werd de aanleiding van de campagne duidelijk en werd daarnaast het campagnefimpje getoond met Marcel Mul, teammanager bij FC Utrecht. Hij deelde zijn persoonlijke verhaal als mantelzorger voor zijn moeder.

Daarna bracht een vijftal selectiespelers van FC Utrecht, waaronder Willem Janssen en Mark van der Maarel, een bezoek aan supporters die zich inzetten als mantelzorger. Een zeer bijzondere verrassing voor deze fans! Tijdens het bezoek verrichtten de spelers allerlei taken die de mantelzorgers normaliter zelf doen. Van boodschappen doen tot hulp in de tuin. Diverse media berichtten over de campagne, waaronder het AD, RTV UtrechtNieuwsblad Heuvelrug, Mantelzorgelijk en Skipr. Tevens was het een item bij het tv-programma Goedemorgen Nederland (start bij 5 minuut 55 en in de intro).

FC Utrecht on Tour in de provincie. Spelers helpen supporters die ook mantelzorger zijn. Mark van der Maarel helpt met het snoeien van de voortuin bij de familie Jansen.Spelerslunch

Tijdens de spelerslunch zijn een aantal mantelzorgers in het zonnetje zijn gezet. Ze genoten van een gezamenlijke lunch met de selectie van hoofdtrainer Dick Advocaat. Na afloop werd deze video gemaakt van de middag.

Themawedstrijd 24 april in teken van mantelzorg

Een bijzonder moment voor de gehele Eredivisie, omdat er met speciale t-shirts werd gespeeld. Onder andere Sponsorreport.nl, MarketingTribune en Eredivisie.nl besteedden aandacht aan dit moment.

Nog even nagenieten van de wedstrijd? Hier kun je het verhaal van RTV Utrecht lezen, of lees hier wat Stadsblad Utrecht schreef over deze avond. De wedstrijd krijgt ook aandacht in een tweet van staatssecretaris Hugo de Jonge.

 

 

 

Daarnaast is er in de regionale media aandacht geweest voor de campagne, met onder andere een persoonlijk verhaal van teammanager Marcel Mul en het gezin Reinhard. Een interview met mantelzorger en FC Utrecht fan Hanneke is ook in supportsblad Forza verschenen.
“Marcel is teammanager van FC Utrecht én mantelzorger: Als er bij Ajax-Utrecht iets met m’n moeder is, ben ik weg.”